Stacks Image 106

Boys Action Docenten-trainingen (BAD)


BAD is een 2 jarige part time cursus zodat het te combineren is met andere dans/beweging/sport opleidingen op MBO4/HBO Minor niveau. Omdat de cursisten al binnen hun eigen opleiding voorbereidt worden op het lesgeven zal Boys Action hun verder begeleiden en trainen in het toepassen van hun doceer-vaardigheden t.o.v. jongensdans. Ook zal er contact gemaakt worden met je opleiding om deze cursus als stage binnen je studie te accommoderen.

Deze cursus is toegankelijk voor mannen die aan de volgende voorwaarde voldoen:
• Je volgt MBO/HBO dans/bewegingsonderwijs of heeft al een dans/bewegingsopleiding afgerond.
• Je moet een acceptabele eigen dansvaardige niveau hebben.
• Je moet gemotiveerd zijn om docent te worden.

Het traject:
• Je volgt de zaterdagtrainingen van Boys Action.
• Je word begeleid om didactisch en methodisch volgens BADM les te geven.
• Je loopt stage/assisteert bij de lessen van een BADM docent
• Je maakt een eigen choreografie met je stageklas
• Je word begeleid om een eigen zelfstandige groep jongens op te zetten.

Nascholing op maat


Ben je als docent werkzaam op scholen, creativiteitscentra of in het amateur werkveld. dan kan je je aanmelden bij Boys Action voor bijscholing op maat. Met geïnteresseerde docenten kan dan een traject afgesproken worden dat past binnen je werkzaamheden. Door kennis te maken met de specifieke werkwijze van Boys Action kun je zelf met deze manier van werken aan de slag gaan. Ook kan Boys Action je ondersteuning bieden op het gebied van choreografie/repertoire met jongens, kostuums, gast optredens etc.

Meeloopdagen met of zonder eigen leerlingen
Dansdocenten kunnen zich aanmelden om een kijkje in de keuken van Boys Action te nemen. Dit kan dan op een afgesproken zaterdag tussen 9.45u en 14.00u. Bij elke les krijg je uitleg over de specifieke werkwijze van de docenten van Boys Action. De mogelijkheid bestaat dat je eigen jongens mee kunnen doen aan de lessen.

Aanbod basis en middelbare scholen


Basis en middelbare scholen kunnen bij Boys Action terecht voor demonstraties en workshops. Boys Action bied ondersteuning en begeleiding aan basisschool leerkrachten bij het maken van dansen.